Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Pokolgép ölt meg egy izraeli katonát a Gázai övezetben

MTI
2004.12.07. 10:06

Egy izraeli katona meghalt, négy pedig megsebesült abban a pokolgépes merényletben, amelyet a Hamász szélsőséges palesztin szervezet gerillái hajtottak végre kedd hajnalban egy Gázai övezeti izraeli támaszpont közelében. A terrorakciót a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára közleményében, mondván, a katonákat csapdába csalták.

A robbanás akkor következett be, mikor a négy katona egy keresőkutyával pokolgépek után kutatott egy palesztin férfi baromfiketreceinél a Gázai övezet és Izrael határán lévő Karni átkelőhely közelében. Helyi lakosok a robbanást követően lövöldözés zaját hallották, majd izraeli katonai helikoptereket láttak, melyek célzott lövéseket adtak le.

Palesztin orvosi források később közölték: egy palesztin személy vesztette életét az izraeli légicsapásban Gáza közelében. A férfit azonosították, és kiderült, hogy az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagja volt. Gázavárosba később izraeli harckocsik hatoltak be, a lövöldözésben négy palesztin gyermek megsebesült - közölték palesztin biztonsági források.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.