Mária
-6 °C
-2 °C

Ausztrália megerősíti külképviseleteit

MTI
2004.12.08. 10:36
Az ausztrál kormány úgy döntött, hogy 590 millió ausztrál dollárral megemeli az ausztrál külképviseletek biztonságának fokozására szánt összeget a következő öt évben - jelentette be szerdán Alexander Downer külügyminiszter.

A biztonsági kiadások jelentős növelését a külügyminiszter mindenekelőtt az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusa ellen hétfőn elkövetett, 12 ember halálát okozó fegyveres támadás, illetve Ausztrália jakartai nagykövetsége előtt szeptember 9-én végrehajtott pokolgépes merénylet tanulságaival indokolta. Ez utóbbi robbantásban tíz ember vesztette életét és több mint 180-an megsebesültek, köztük többen a képviselet épületében tartózkodók közül.

Downer elmondta: eddig 83 millió ausztrál dollárt különítettek el diplomáciai képviseleteik golyóálló ablakokkal való ellátására, de az utóbbi időben a nyugati nagykövetségek ellen végrehajtott támadások azt bizonyítják, hogy az épületek további megerősítése - a falak vastagítása és utcai beton peremvédelemmel való ellátása - is indokolt. A jelentős összeg elegendő lesz páncélozott gépkocsik és fémdetektorok beszerzésére is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.