Piroska
-10 °C
1 °C

Két al-Kaida-vezetőt lőttek le Szaúd-Arábiában

MTI
2004.12.31. 15:03

Rendőrök és feltételezett terroristák közötti két különböző tűzharcban meghalt két vezető al-Kaida-tag is, jelentette be pénteken a szaúdi belügyminisztérium.

A minisztériumi közlemény szerint az egy, illetve két nappal korábbi összecsapásokban lelőtték az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet két vezetőjét. Egyikük a jemeni születésű Ibrahim Ahmed ar-Rimi. Ő volt az al-Kaida Perzsa-öböl menti első embere, és közvetített a hálózat feje, Oszama bin Laden, valamint annak szaúdi szervezete között. A másikat, a szaúdi Szultán al-Oteibit az al-Kaida szaúdi fejeként tartották számon, egyben a hazájában a 26 legkeresettebb terroristáról készített hatósági lista élén állt.

Az összecsapások a rijádi belügyminisztérium elleni merénylet előtti napon, illetve az elkövetők utáni másnapi hajsza közben történtek. A két razziában összesen tíz szélsőséges fegyveres halt meg, többet pedig foglyul ejtettek a biztonsági erők.

A szaúdi királyságot 2003 májusa óta iszlám szélsőséges erőszakcselekmények hulláma sújtja, mely mintegy 170 áldozatot szedett, köztük nyugati állampolgárokat is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.