Vilma
-7 °C
4 °C

Öngyilkos merénylők robbantottak Gáza határán

MTI
2005.01.13. 23:26
Két öngyilkos palesztin merénylő robbantotta fel magát egy forgalmas átkelőhelyen Izrael és a Gázai övezet között. Izraeli katonai források szerint a merénylők egy több mint 100 kilogrammos robbanószerkezetet hoztak működésbe a Karni nevű átkelőhelyen a Gázai övezet déli részén.

Öt izraeli megsebesült a robbanás után palesztin fegyveresek és izraeli katonák között kitört lövöldözésben, közölték az izraeli mentők. A tűzpárbaj akadályozza a mentőautók helyszínre jutását. Az akciót az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai, a Mahmúd Abbász megválasztott palesztin elnök Fatah-szervezetéhez kötődő szélsőséges csoport vállalta magára.

A csoport közleményben tudatta, hogy két harcosa vesztette életét egy "mártírhadműveletben". Az ilyen megfogalmazás rendszerint izraeli célpont elleni támadást jelent.

A Fatah-féle csoport azután hajtotta végre a merényletet, hogy egy másik szélsőséges palesztin csoport, a Hamász egyik vezetője az Izrael elleni támadások beszüntetésére való készséget jelezte szervezete részéről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!