Vilma
-8 °C
3 °C

Öngyilkos lett egy volt chilei ezredes

MTI
2005.01.18. 06:12
Öngyilkos lett egy chilei katonatiszt, mert börtönbüntetés fenyegette amiatt, hogy 1976-ban hat kommunista párti vezető eltüntetésében vett részt, közölte a chilei rendőrség. German Barriga Munoz nyugállományú ezredes hétfőn a Santiago de Chilétől nyugatra lévő Las Condesben egy épülő ház tizennyolcadik emeletéről levetette magát. Az akkori chilei titkosrendőrség, a Dina emberei 1976 májusában behatoltak abba az irodai helyiségbe, ahol a kommunista párt vezetése ülésezett, és elhurcolták az ott lévőket.

Barriga Munoz is az egyik gyanúsítottja volt annak a bűnvádi eljárási folyamatnak, amelyet Juan Guzman, az Augusto Pinochet volt chilei diktátor uralma idején (1973 és 1990 között) elkövetett bűntettek ügyében vizsgálatot folytató bíró kezdeményezett. Ebben az időszakban mintegy 3 ezer ellenzéki gondolkodású ember vált a katonai junta áldozatává, illetve tűnt el a dél-amerikai országban.

Barriga Munoz azzal az ürüggyel jutott fel az épülő házra, hogy lakást akar majd vásárolni ott, és ki szeretne választani magának egyet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!