Natália
-3 °C
7 °C

Nyilvánosan végeztek ki egy egyiptomi túszt Irakban

MTI
2005.01.24. 07:54
Irakban elrabolt egyiptomi túsz nyilvános kivégzését mutatta be egy, vasárnap az interneten közzétett videofelvétel, a gyilkosság elkövetőjeként pedig Abu Muszab az-Zarkávi csoportja jelentkezett.

Az iraki lázadók növekvő önbizalmáról tanúskodó videofelvételt egy olyan internetes honlapon tették közzé, amely rendszeresen teret enged iszlám szélsőségesek nézeteinek.

A felvételen a teherautó-sofőrként dolgozó egyiptomi férfi felszólította külföldi kollégáit, hogy ne utazzanak Irakba. A túsz elmondta, hogy éppen az arab országba vezényelt amerikai haderőnek fuvarozott utánpótlást, amikor a nyugat-iraki Ramádi térségében túszul ejtették. A figyelmeztető szavak elhangzása után egy álarcos fegyveres négy lövéssel végzett a tússzal.

A videofelvétel tanúsága szerint a kivégzés a nyílt utcán, világos nappal történt; a gyilkosságot megörökítő képsorokon a háttérben gépkocsiforgalom volt látható.

A kivégzés elkövetőjeként a felvételen szintén látható üzenetében az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő Abu Muszab az-Zarkávi terroristavezér csoportja jelentkezett.

Az eset január közepén történt, a meggyilkolt férfi holttestét január 16-án találta meg az iraki rendőrség Ramádiban.

Irakban a lázadók támadásaik nagy részét az utánpótlást, s különféle árukat teherautó-sofőrök ellen követték el, de külföldi vállalkozók, segélymunkások és újságírók is áldozatul estek erőszakos cselekményeknek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.