Miklós
-7 °C
4 °C

Húsz halott az iraki merényletekben

MTI
2005.02.08. 10:57
Csaknem húsz ember esett merényletek áldozatául a kedd délelőtti órákban Bagdadban. A legsúlyosabb veszteségeket az iraki hadsereg egyik toborzóirodájától jelentették. A város központjában, egy használaton kívül helyezett repülőtérnél lévő irodánál egy robbantás 14 újonc életét oltotta ki. A rendőrség szerint egy öngyilkos merénylő gépkocsija robbant fel egy teherautó mellett, amely a toborzottakat szállította. Az iroda korábban is merényletek célpontja volt. A város több más pontján is voltak támadások, amelyek öt iraki, köztük három rendőr halálát okozták.

Bagdad nyugati felében egy politikus gépkocsiját támadták meg lázadók a lakása közelében. Miszáal el-Alúszi pártvezető, parlamenti képviselőjelölt épségben túlélte a támadást, de két fia és egy testőre életét vesztette, közölte a rendőrség.

Két iraki meghalt, hét további személy, köztük három nő megsebesült hétfő este a Bagdadtól északra fekvő Szaláheddin tartományban elkövetett két különböző merényletben is, közölték biztonsági források.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.