Zalán
9 °C
19 °C

Ammánban tanácskoznak a térség magyar nagykövetei

MTI
2005.02.09. 15:21

ionális értekezletet tartanak a közel-keleti és észak-afrikai országokban akkreditált magyar nagykövetek jövő szerdán a jordán fővárosban, Ammánban - tájékoztatta a külügyi szóvivő szerdán az MTI-t. "A tanácskozás résztvevői áttekintik a térségben zajló fejleményeket, valamint azok fényében a régió országaival fenntartott gazdasági-politikai kapcsolataink fejlesztésének lehetőségeit" - olvasható Polgár Viktor közleményében.

A regionális nagyköveti értekezleten részt vesz Hajdu András, a tárca közigazgatási államtitkára, aki február 13-tól 17-ig konzultációkat folytat Izraelben, a Palesztin Nemzeti Hatóságnál, valamint a Jordán Hásimita Királyságban.

A külügyi szóvivő kiemelte: Hajdu András a kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett véleményt cserél partnereivel a közel-keleti helyzet legújabb fejleményeiről. "A látogatásra olyan időszakban kerül sor, amikor a közel-keleti helyzet rendezését célzó erőfeszítések felélénkültek és a békefolyamat új lendületet kaphat" - közölte Polgár Viktor.

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.