Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

'Karadzic soha nem adja fel magát'

MTI
2005.02.11. 15:30
Kapcsolódó cikkek (1)
A háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető "soha nem adja fel magát" felesége szerint. "Radovan maga dönti el, hogy feladja-e magát a hágai Nemzetközi Törvényszéknek, családjából senki nem kérheti ezt tőle, de szerintem soha nem fogja megtenni" - jelentette ki Ljiljana Zelen-Karadzic, aki azt állítja, hogy évek óta nem látta, és nem beszélt férjével.

Karadzic felesége szerint ha mindenkivel egyenlő módon bánnának, akkor Radovan a birtokában lévő összes dokumentummal megjelenne a hágai törvényszék előtt. Amikor csak szóba jött köztünk a törvényszék, Radovan soha nem ismerte el azt törvényesnek".

Karadzic felesége elmondta, hogy a boszniai szerb hatóságok rendszeresen felkeresik a családot, azt tudakolva, hogy a vádlott hajlandó volna-e feladni magát azért a 25 ezer euró jutalomért cserébe, amelyet a kormány felajánlott minden olyan szökevénynek, akit az ENSZ-törvényszék köröz. A hatóságok ösztöndíjat is ajánlottak a házaspár gyermekei számára, ha Karadzic hajlandónak mutatkozna önként megadni magát - mondta el az asszony.

A volt boszniai szerb vezető ellen a törvényszék 1995-ben emelt vádat háborús és emberiesség elleni bűnökért, amelyeket az 1992-95-ös háborúban követett el.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!