Miklós
-7 °C
2 °C

Az ECOWAS szankciókat rendelt el Togó ellen

MTI
2005.02.19. 21:23
A Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) beváltva fenyegetését szankciókat rendelt el Togó ellen, és felfüggesztette a nyugat-afrikai ország tagságát a regionális tömbben az új togói elnök kinevezésének antidemokratikus módja elleni tiltakozásul.

A szankciók közé tartoznak a togói vezetőket érintő utazási tilalmak, az ECOWAS-tagországok Loméban, a togói fővárosban akkreditált nagyköveteinek visszahívása és fegyverembargó életbe léptetése a Togói Köztársasággal szemben.

A szankciók bevezetése válasz volt a togói hadseregnek arra a döntésére, hogy a demokrácia játékszabályainak semmibevételével a közelmúltban elhunyt korábbi államfő, Gnassingbé Eyadéma fiát, Faura Gnassingbét ülteti az elnöki székbe.

A büntető intézkedések bevezetése mellett az ECOWAS annak ellenére döntött, hogy Togó új elnöke nemrég ígéretet tett: 60 napon belül választásokat rendeznek az országban.

A Frankofónia Nemzetközi Szervezete február 9-én ugyancsak felfüggesztette Togó tagságát, valamint az országgal folyó többoldalú együttműködését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.