Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

II. Erzsébet nem akarja elfogadni a trónörökös házasságát

MTI
2005.02.27. 20:05
II. Erzsébet angol királynő elhatárolta magát Károly herceg házasságától, mert úgy véli: Károly hercegnek előbbre való saját öröme, mint a kötelessége - írta vasárnap a The Sunday Telegraph című londoni lap. Az angol királyi udvarba bejáratos személyek azt is elmondták, hogy magánbeszélgetésekben az uralkodó továbbra sem lelkesedik a trónörökös és Camilla Parker-Bowles esküvőjéért, és attól fél, hogy ez a frigy romboló hatást gyakorol magára a monarchiára.

A királynő és férje, Fülöp herceg kedden jelentették be, hogy nem vesznek részt elsőszülött fiuk április 8-án a windsori városházán tartandó polgári házasságkötésén. Arra hivatkoztak, hogy a jegyespár kívánságát tiszteletben tartva nem akarnak nagy nyilvánosságot adni az eseménynek. A brit média királyi megfigyelői szerint ez a távolmaradás óriási sértés.

A The Sunday Times úgy tudja, hogy Károly és Camilla egybekelése lehet a modern kor első főhercegi esküvője, amelyet nem közvetít a televízió. Az már eldőlt, hogy nem filmezik a városházi szertartást. Rowan Williams canterbury érsek ellenkezése miatt bizonytalan az egyházi esküvő felvételének sorsa is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.