Auguszta
5 °C
22 °C

Párizs szerint Gotovina tábornok nincs Franciaországban

MTI
2005.03.11. 00:33
A francia védelmi minisztérium szerint "nincs francia területen" a francia állampolgársággal is rendelkező, háborús bűnökkel vádolt Ante Gotovina nyugalmazott horvát tábornok.

A tábornok mintegy három évtizeddel ezelőtt öt évig szolgált a francia idegenlégióban. Az utóbbi hetekben a francia sajtóban többször szerepelt az az állítás, hogy a tábornok volt légiós társai segítségével Délkelet-Franciaországban rejtőzködik.

"Hallottam több, kissé kockázatos értesülést a szökésben lévő Gotovina tábornokkal kapcsolatban. Határozottan kijelentem, hogy nincs francia területen" - jelentette ki csütörtökön Jean-Francois Bureau, a minisztérium szóvivője.

A tábornokot azzal gyanúsítja a hágai ENSZ-törvényszék, hogy háborús bűnöket követett el horvátországi szerbek ellen az 1992 és 1995 közötti délszláv háborúban. Az Európai Unió Gotovina elfogásától és Hágának való átadásától teszi függővé, hogy március 17-én megkezdje csatlakozási tárgyalásait Horvátországgal. A zágrábi hatóságok mind ez idáig azt állítják, hogy nem ismerik hollétét.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!