Ágnes
-13 °C
0 °C

Megállapodás két ciszjordániai város átadásáról

MTI
2005.03.14. 23:02
Megállapodásra jutott Izrael és a palesztin vezetés arról, hogy Izrael a következő napokban átadja két ciszjordániai város biztonsági ellenőrzését a palesztinokna, közölték izraeli tisztségviselők.

A nevük elhallgatását kérő tisztségviselők szerint a megállapodás Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter és Nászr Juszef palesztin belügyminiszter hétfői találkozóján született meg. Az egyezség értelmében az izraeli hadsereg szerdán átadja Jerikó ellenőrzését a palesztinoknak, akik két-három nappal később Túl-Karm ellenőrzését is átveszik.

A települések tervezett átadását mindeddig hátráltatta Izrael és a palesztinok vitája arról, hogy a városok körüli területek mekkora része kerüljön palesztin ellenőrzés alá. A felek végül kompromisszumot kötöttek: a palesztinok elfogadták, hogy az izraeli hadsereg fenntartson egy ellenőrző pontot Jerikó szélén, Izrael pedig beleegyezett, hogy a kérdést egy hónap múlva felülvizsgálják.

A februári egyiptomi tűzszüneti megállapodásban összesen öt ciszjordániai város átadása szerepel: az említett három település mellett még Betlehem és Rámalláh - ez utóbbi a Palesztin Hatóság székhelye - kerülne a palesztin biztonsági szervek felügyelete alá.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.