Miklós
-7 °C
2 °C

Megkezdődött az ukrán katonák hazatelepülése Irakból

MTI
2005.03.15. 15:38
Hazaérkezett kedden 137 ukrán katona Irakból. Ez az első osztag, amely hazatelepül, amióta Viktor Juscsenko elnök e hónapban bejelentette az iraki nemzetközi erőkben szolgáló ukrán alakulatok szakaszos kivonását.

A Szuvajra iraki város közelében szolgált ukrán gépesített lövészszázad két szállítógépe a Kijevtől 520 kilométernyire délre fekvő Mikolajiv katonai repülőterén landolt - közölte az ukrán védelmi minisztérium.

Összesen 1650 ukrán katona szolgált a nemzetközi erők kötelékében. Juscsenko rendelete értelmében októberig kell befejezni kivonásukat.

Georgi Parvanov bolgár elnök szorgalmazta keddi nyilatkozatában, hogy a bolgár katonákat is vonják ki az év végéig az arab országból. Hangsúlyozta szófiai nyilatkozatában, hogy addig is át kell értelmezni az Irakban szolgáló bolgár katonák feladatát: az eddigi stabilizációs feladatok helyett az iraki erők kiképzésével kell megbízni őket. Az elnök annak kapcsán beszélt erről, hogy amerikai katonák nemrégiben megöltek tévedésből egy bolgár katonát az arab ország területén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.