Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Orosz repülőgépet akart robbantani egy ausztrál férfi

MTI/ITAR-TASZSZ
2005.03.18. 12:36

Őrizetbe vettek egy ausztrál állampolgárt Moszkva Seremetyevo repülőterén, miután a férfi, aki az Aeroflot légitársaság Tokió-Moszkva járatán utazott, azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. Az információt pénteken Ausztrália moszkvai nagykövetsége is megerősítette.

A 28 éves, örmény származású férfi csütörtök éjjel megpróbált behatolni a Boeing-777 típusú utasszállító pilótafülkéjébe, de ebben a legénység megakadályozta. A járat parancsnoka röviddel a leszállás előtt értesítette a történtekről az irányítótornyot. A férfi eközben azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet, amelyen 214 személy utazott.

A leszállás után őrizetbe vették a férfit a repülőtér biztonsági emberei és a rendőrök. Sajtóértesülések szerint nem találtak nála robbanószert, a repülőtéri rendőrség egyik illetékese pedig közölte: megállapították, hogy erősen ittas volt. A férfi ellen "terrorcselekménnyel kapcsolatos hazug állítás" vádjával büntető eljárást indítottak, nagy összegű pénzbüntetésre vagy három évi elzárásra számíthat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.