Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Iraki felkelők amerikai konvojra támadtak

MTI
2005.03.22. 11:57
Iraki felkelők rátámadtak hétfő este egy gépkocsikonvojra, amelyben moszuli biztonsági tisztviselők utaztak, köztük Abu al-Valíd dandártábornok. A kibontakozó tűzpárbajban 17 iraki felkelő elesett, 14-et őrizetbe vettek - közölte kedden a rendőrség helyettes parancsnoka. Út szélén elhelyezett pokolgép robbant egy amerikai járőr elhaladásakor kedden az észak-iraki Moszulban. Szemtanúk szerint a katonák terepjárója mellett lépett működésbe a pokolgép, de a robbanásban egy arra haladó autó négy iraki utasa halt meg. Az amerikaiak járműve megrongálódott. Egyelőre nem tudni, hogy a merényletnek van-e amerikai áldozata.

Meggyilkolták az iraki belügyminisztérium egyik magas rangú vezetőjének gépkocsivezetőjét kedden Bagdad déli Dúra negyedében. A férfit akkor érték lövések, amikor reggel munkába indult.

Hétfő este meghalt egy iraki katona Bagdad központjában ismeretlen támadókkal vívott tűzharcban - közölték kórházi források. A nyugat-iraki el-Anbár tartományban bevetés közben elesett az amerikai tengerészgyalogosok első expedíciós hadtestének egyik katonája. Haláláról további részleteket nem közöltek.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!