Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Rasszista feliratok hulláma Szerbiában

MTI
2005.03.24. 15:05

Belgrád után csütörtökön egy kelet-szerbiai városban is megjelentek antiszemita és fajgyűlölő feliratok. A B92 belgrádi rádió szerint Negotin városban több köz- és magánépületen jelentek meg antiszemita és idegengyűlölő falfirkák, horogkeresztek és áthúzott Dávid-csillagok. "Szerbia a szerbeké", "A fajok közötti egyenlőség zsidó csapda" - ehhez hasonló feliratokat vettek észre többek közt a műszaki iskola falán és egy emberi jogi szervezet székhelyének épületén.

Kedden több belgrádi épület és közintézmény homlokzatán, illetve a zsidó temető falán jelentek meg hasonló tartalmú falfirkák. A főváros több helyén olyan falragaszok voltak láthatók, amelyek a szerzők által zsidó médiumnak minősített B92 rádió és televízió bojkottjára szólítottak. A Belgrádban történtek tiltakozó hullámot váltottak ki, közjogi méltóságok, pártok és civil szervezetek emelték fel szavukat a fajgyűlölő üzenetek ellen. A rendőrség elfogott három kiskorút, akik gyaníthatóan részt vettek a belgrádi plakátragasztásban.

A negotini emberi jogi bizottság vezetője, Dusan Prvulovic egyértelmű összefüggést lát a Negotinban és Belgrádban történtek között: szerinte "egy helyen fabrikálják és egy helyről szervezik" mindezt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!