Ambrus
-7 °C
3 °C

Ellenzéki tüntetőket vettek őrizetbe Minszkben

MTI
2005.03.25. 17:43
Kapcsolódó cikkek (1)
Legalább hat személyt őrizetbe vett a fehérorosz rendőrség pénteken Minszk belvárosában egy engedély nélkül tartott tüntetésen. A fehérorosz főváros főterén összegyűlt több száz tüntető Alekszandr Lukasenko államfő lemondását és a fogva tartott ellenzéki aktivisták szabadon engedését követelték. A mintegy háromszáz tüntető "Szabadságot a politikai foglyoknak!", "Lukasenko takarodj!" feliratú feliratokat emelt magasba, sokan az Európai Unió zászlójával és narancsszínű léggömbökkel vonultak fel.

"A forradalom csak most kezdődik. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a következő, 2006-os választáson ne tudjon részt venni a diktátor" - jelentette ki a tüntetés egyik szervezője, Anrej Klimov volt parlamenti képviselő. A rendőrök kiemelték a hangadókat a tömegből és megkezdték a tüntetők kiszorítását a térről és a fehérorosz államfő rezidenciája előtti területről.

Az egy évtizede hatalmon lévő Lukasenko elnököt nyugati országok élesen bírálják amiatt, hogy módszeresen üldözi politikai ellenzékét az egykori szovjet tagköztársaságban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.