Emőke
8 °C
19 °C

Iraki belügyi tisztet végzett ki az al-Kaida

MTI
2005.03.27. 01:34
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezete állítása szerint agyonlőtte a belügyminisztérium egyik magas rangú tisztjét, akit a múlt hónapban raboltak el, és közzétett az interneten egy videofelvételt, amely állítólagos kivégzés látható.

A felvételen egy férfi látható egy széken ülve, hátrakötözött kézzel, háta mögött az al-Kaida iraki szervezetének, a Mezopotámiai Szent Háborúnak a fekete zászlajával. Mellette két álarcos harcos áll, kezében géppisztollyal.

A férfi Rijád Katej Aliviként mutatkozott be. "A belügyminisztériumban dolgoztam és együttműködtem az amerikai erőkkel, volt katonatisztek nevét és címét közöltem velük" - mondta. A felvételen látható minisztériumi igazolvány szerint a férfi összekötő tiszt volt. A felvételen a férfi azt is közölte, hogy nagy számban kínoztak meg a minisztériumban foglyokat, közöttük nőket is.

A felvételen ezután egy fegyveres látható, aki főbe lövi a férfit, és felolvas egy közleményt, amely szerint a férfit a saját iszlám bíróságuk ítélte halálra "Isten és az ő prófétája elleni szentségtörő harca miatt".

A jordániai Abu Muszab az-Zarkávi vezette csoport vállalt magára több, amerikai katonák és iraki biztonsági erők ellen elkövetett véres merényletet.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.