Ambrus
-7 °C
3 °C

Olajat élelmiszerért: Kofi Annant is bírálják

MTI
2005.03.28. 18:22
Kofi Annan ENSZ-főtitkárt is közvetlenül bírálja sajtóértesülések szerint az olajat élelmiszerért segélyprogram során elkövetett korrupciós visszaéléseket kivizsgáló független bizottság újabb jelentésében, amelyet kedden hoznak nyilvánosságra.

A Paul Volcker volt amerikai szövetségi jegybanki elnök vezette vizsgáló bizottság a The New York Times hét végi értesülése szerint az ENSZ-főtitkárt is elmarasztalja az iraki lakosság ínségének enyhítésére hivatott segélyprogram irányításának a fogyatékosságaiért, valamint azért, hogy nem fordított kellő figyelmet fiának, Kojo Annannak az ENSZ-szel szerződéses viszonyban álló Cotecna svájci céghez fűződő összeférhetetlen kapcsolataira.

Az "olajat élelmiszerért" program 1996-ban indult. A hatvanmilliárd dolláros terv célja az volt, hogy Kuvait 1990-es lerohanása óta nemzetközi embargó sújtotta Irak élelmiszerhez, gyógyszerhez és más humanitárius eszközhöz jusson az olajkincse eladásáért cserébe. A program 2003-ban, Irak amerikai megszállásával ért véget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.