Eleonóra
2 °C
6 °C

Akajev legitim elnöknek tartja magát, de kész tárgyalni

MTI
2005.03.29. 17:58
Kirgizisztán egyedüli legitim elnökének nevezte magát kedden egy orosz rádiónak adott nyilatkozatában Aszkar Akajev, a hatalomból elűzött kirgiz elnök, de egyúttal jelezte, kész tárgyalni a biskeki parlamenttel.

"Nem mondtam le az elnöki posztról. Én vagyok Kirgizisztán egyetlen választott, legitim elnöke" - jelentette ki Akajev az orosz Eho Moszkvi rádiónak adott nyilatkozatában, hozzátéve, hogy "semmi okot" nem lát a lemondásra. Omurbek Tekebajev parlamenti elnök jelezte, hogy maga is kész tárgyalni. Feltételül szabta azonban, hogy a megbeszélésekre a "kirgiz parlament hivatalos döntése" hatalmazza föl. Leszögezte továbbá, hogy kizárólag a hatalomátadás képezheti a tárgyalások témáját.

A hatalmától megfosztott elnök az Eho Moszkvinak nyilatkozva kitért arra is: kizárólag akkor tér vissza Kirgizisztánba, ha a parlament "személyes biztonsági garanciákat" szavatol számára. Kurmanbek Bakijev kijelölt kormányfő előzőleg ígéretet tett arra, hogy Akajev "az alkotmány és az ország törvényei által biztosított valamennyi garanciát" megkap, ha visszatér Kirgizisztánba.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.