Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Egy Hamász-milicista beismerte, hogy Szíriában képezték ki

MTI
2005.03.30. 10:21
Egy izraeli előzetes letartóztatásban lévő palesztin Hamász-milicista a börtönből adott sajtónyilatkozatában beismerte, hogy az idén több hetes kiképzésen esett át Szíriában.

A 20 éves Oszama Mattar az első palesztin, aki a nyilvánosság előtt beszélt a Hamász Szíriában létesített kiképzőtáboráról, és szavaival ellentmondott Szíria cáfolatainak, hogy az arab ország nem ad otthont a szélsőséges palesztin szervezet tagjainak a felkészítéséhez. A fiatalember elmondta, hogy a tábor Damaszkusz mellett van, és egyszer szíriai titkos ügynökök is megszemlélték. A szíriai hatóságok "nagyon is tisztában vannak a Hamász jelenlétével" - mondta.

Izrael már régóta azzal vádolja Szíriát, hogy segíti az izraeli célpontok elleni bevetésre készülő arab milicisták kiképzését. A Hamász, az Iszlám Dzsihád és más radikális palesztin csoportok azt állítják, hogy Libanonban folyik tagjaik felkészítése. A Hamász tagadta a fiatalember állítását, mondván, hogy nem lenne értelme a szíriai kiképzésnek, amikor rendelkezésükre áll Libanon, ahol számos palesztin menekülttábor is van.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.