Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Egy Hamász-milicista beismerte, hogy Szíriában képezték ki

MTI
2005.03.30. 10:21
Egy izraeli előzetes letartóztatásban lévő palesztin Hamász-milicista a börtönből adott sajtónyilatkozatában beismerte, hogy az idén több hetes kiképzésen esett át Szíriában.

A 20 éves Oszama Mattar az első palesztin, aki a nyilvánosság előtt beszélt a Hamász Szíriában létesített kiképzőtáboráról, és szavaival ellentmondott Szíria cáfolatainak, hogy az arab ország nem ad otthont a szélsőséges palesztin szervezet tagjainak a felkészítéséhez. A fiatalember elmondta, hogy a tábor Damaszkusz mellett van, és egyszer szíriai titkos ügynökök is megszemlélték. A szíriai hatóságok "nagyon is tisztában vannak a Hamász jelenlétével" - mondta.

Izrael már régóta azzal vádolja Szíriát, hogy segíti az izraeli célpontok elleni bevetésre készülő arab milicisták kiképzését. A Hamász, az Iszlám Dzsihád és más radikális palesztin csoportok azt állítják, hogy Libanonban folyik tagjaik felkészítése. A Hamász tagadta a fiatalember állítását, mondván, hogy nem lenne értelme a szíriai kiképzésnek, amikor rendelkezésükre áll Libanon, ahol számos palesztin menekülttábor is van.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!