Natália
-3 °C
8 °C

Ötven japán tanárt büntettek meg, mert nem énekelték el a himnuszt

MTI/AFP
2005.03.31. 12:07

Ötven japán középiskolai tanár kapott különböző jellegű megrovást, mert nem akarták elénekelni a japán himnuszt iskolai ünnepségeken. Volt, aki csak rendreutasítást kapott, de ennél súlyosabb büntetést, fizetésmegvonást, sőt állásból való felfüggesztést is kiróttak a helyi hatóságok, közölte csütörtökön egy pedagógus jogvédő szervezet.

Tokiói jobboldali önkormányzata 2003-ban írta elő, hogy az iskolaév elején és végén az állami iskolákban tűzzék ki a nemzeti lobogót, és énekeljék el a himnuszt. A baloldali érzelmű és pacifista tanároknak azonban nincs ínyére, hogy az ünnepségeken felvonják a zászlót, és elénekeljék a himnuszt, mert a császári militarizmus jeképét látják bennük. Egy tanárnő akinek egyhavi fizetését vonták meg, kijelentette: nem szeretné, ha gyermekeiket megölnék, vagy oda küldenék őket, ahol meg kell halniuk./p>

Harmadszor fordul elő, hogy a tokiói önkormányzati hatóságok büntetéseket rónak ki hasonló vétségekért. Eddig összesen kétszázötven pedagógust marasztaltak el ilyen okból.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.