Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tizenhárom évre ítélték a 'cipőbombás' cinkosát

MTI
2005.04.22. 20:52
Tizenhárom év börtönre ítéltek pénteken Londonban egy brit férfit, aki bevallotta, hogy bűntársa volt a szintén brit Richard Reidnek, aki cipőjébe rejtett robbanószerkezettel akart felrobbantani egy repülőt.

A 25 éves Saajid Badatot 2003 novemberében vették őrizetbe egy Angliában végrehajtott terrorellenes rajtaütés-sorozat eredményeként. A férfi bevallotta, hogy 2001 decemberében merényletre készült egy utasszállító gép ellen, a merényleteket Reiddel egyszerre akarták elkövetni. Elmondása szerint Afganisztánban egy arabtól a Reidéhez hasonló robbanószerkezetet kapott. Megvette a repülőjegyet is egy Amszterdamból az Egyesült Államokba tartó járatra, ám meggondolta magát és nem szállt fel a gépre. A bíró az ítélet kiszabásánál figyelembe vette, hogy Badat megmásította szándékát, őszinte megbánást tanúsított és vallomást tett; az utóbbi nélkül legalább 50 évet róttak volna ki rá.

Richard Reid 2001. december 22-én egy Párizsból Miamiba tartó utasszállító gép fedélzetén akarta elkövetni tettét, amelyben az utasok és a légi kísérők akadályozták meg. Reidet 2003 elején az Egyesült Államokban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!