Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

100 ezren voltak a szociáldemokraták bécsi nagygyűlésén

MTI
2005.05.01. 14:56
A szervezők szerint mintegy 110 ezren vettek részt vasárnap Bécsben az ellenzéki Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) május 1-jei hagyományos nagygyűlésén, amelynek szónokai új választásokat követeltek, és mindenekelőtt a kormány szociálpolitikáját bírálták.

A bécsi városháza előtt tartott rendezvényen Alfred Gusenbauer, az SPÖ elnöke kijelentette, hogy Ausztria "jobbat érdemel", mint a Wolfgang Schüssel vezette koalíciós kormány. Azzal vádolta a kormányzó erőket, hogy a támogatottsági előrejelzések okozta puszta félelem miatt nem merik az urnákhoz szólítani a választókat.

Az ellenzék azóta követeli az előre hozott választásokat, hogy április elején többfelé szakadt a kisebbik koalíciós partner Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), amely helyett a Jörg Haider karintiai tartományi elöljáró elnökletével megalakított Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) elnevezésű új tömörülés vette át a kisebbik kormánykoalíciós párt szerepét.

Michael Haupl, Bécs szociáldemokrata főpolgármestere lemondásra szólította fel Wolfgang Schüsselt, és új választások kiírására szólított fel, azt hangoztatva, hogy kormánya túlságosan is mélyen nyúlt a munkavállalók zsebébe.

A Wolfgang Schüssel kancellár vezette Osztrák Néppárt (ÖVP) egy nappal korábban tartotta Bécsben a város ünnepét, amelynek egész napos rendezvénysorozatán a szervezők szerint mintegy 200 ezren vettek részt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.