Judit
-2 °C
8 °C

Felszámoltak egy lázadó csoportot Irakban

MTI
2005.05.11. 19:37
Lengyel parancsnokság alatt szolgáló katonák Irak középső-déli, lengyel irányítású övezetében, egy ötnapos hajtóvadászat során felszámoltak egy felkelőcsoportot, letartóztattak 29 fegyverest és fegyvert, robbanóanyagot zsákmányoltak - adta hírül szerdai közleményében az iraki lengyel parancsnokság.

A Vászit tartományban végrehajtott, Web fedőnevű, május 6-10. között zajló akcióban a lengyel és iraki katonák több videofilmet is találtak, amelyeken egyenruhás személyek feltehetően iraki belügyi illetékeseket végeztek ki. A katonák a valószínűleg a kivégzőosztag által viselt, a felvételeken látható egyenruhákat is megtalálták.

A PAP lengyel hírügynökség jelentése szerint a videoszalagokon részletek láthatók az Abu Graib börtön ellen végrehajtott áprilisi támadásról is, amelyben 44 amerikai katona megsebesült. A lengyel parancsnokság közleménye szerint a militáns csoport , melynek nevét nem közölték, támadásokat és rajtaütéseket hajtott végre Bagdadtól délre. Lengyelország az Egyesült Államok egyik legszorosabb európai szövetségese, s egy többnemzetiségű hadosztályt irányít Irakban, amelyben mintegy 1700 lengyel katona szolgál.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.