Hajnalka
0 °C
14 °C

Több tucat kivégzett ember holtteste került elő Irakban

MTI/Reuters
2005.05.15. 12:11

Több tucat kivégzett ember holttestére bukkantak Irak különböző részein: Bagdadban 13, el-Iszkanderíja közelében 11 agyonlőtt embert, Ramádiban 10 iraki katona holttestét találtak meg vasárnap a rendőrök, közölték biztonsági és kórházi illetékesek. Bagdad síita negyedében, Szadrvárosban egy szemétlerakó telepen munkások találták meg a 13 holttestet.

Négyen meghaltak, 37 ember megsebesült, amikor két pokolgép robbant néhány perc eltéréssel vasárnap reggel a Bagdadtól északra fekvő Baakúbában. Az első robbantás célpontja Dijála tartomány kormányzójának a konvoja volt. A kormányzó sértetlenül megúszta a merényletet, de többen megsérültek. Öt perccel később és 500 méterrel odébb egy öngyilkos merénylő hozta működésre az övére szerelt robbanószerkezetet egy zsúfolt utcán, ahol a rendőrség, a hadsereg, a bíróság és az adóhivatal központja is áll. Innen négy holttestet szállítottak el. A két robbanásban harmincheten sérültek meg.

Bagdadban ismeretlenek egy elhaladó gépkocsiból lelőtték az ipari minisztérium egyik biztonsági vezetőjét és annak sofőrjét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.