Mária
-6 °C
-2 °C

Legalább 745 ember vesztette életét az andizsáni felkelésben

MTI
2005.05.17. 10:25
Legalább 745 ember vesztette életét az andizsáni felkelésben és az azt követő megtorlásban, jelentette kedden az Izvesztyija című orosz lap az Ozod Dehkonlar (Szabad Parasztok) üzbég ellenzéki pártra hivatkozva. E párt tagjai házról házra járnak a kelet-üzbegisztáni városban, kikérdezik a lakosokat, és feljegyzik a halálos áldozatok nevét. Hétfő estig 745 név került a listára.

Sokféle jelentés érkezett péntek óta a felkelés és az azt kísérő tömegtüntetés leverése óta a halálos áldozatok számáról. Egy tekintélyes helyi orvos azt mondta korábban, körülbelül ötszáz holttestet tettek ki egy helyi iskola elé a hatóságok, hogy a hozzátartozók azonosíthassák, illetve elvihessék a tetemeket.

Egy helyi emberjogi csoport egy aktivistája telefonon közölte külföldi újságírókkal, hogy 37 ifjú ember holttestét temették el nagy sietve kedden egy tömegsírba Andizsán egyik temetőjében. Azt is hozzátette, hogy a csoport más tagjai mintegy kétszáz holttestet láttak hétfőn egy andizsáni hullaházban, és számos továbbit két helyi kórházban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.