Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Börtönben meghalt a kairói merényletek kitervelője

MTI
2005.05.21. 20:17
A börtönben meghalt a külföldi turisták ellen Kairóban végrehajtott merényletsorozat vélelmezett kitervelője, jelentette be szombaton az egyiptomi főügyész.

Abdel-Szaíd Juszef csütörtökön a börtönkórházban hunyt el önmagának okozott sérülések következtében, közölte Maher Abdel Vahid főügyész.

A rendőrség május 11-én értesítette az ügyészséget, hogy a fogoly "nagyon nyugtalanná vált és szándékosan beverte fejét a zárka falába", ami után átvitték a börtönkórházba. Kezén és lábán elszenvedett korábbi sérülései, amelyeket még áprilisban a rendőrök elől menekülve szerzett, szintén hozzájárulhattak halálához, mondta a főügyész, hozzátéve, hogy az összes körülményt feltáró jelentés most készül.

A hatóságok feltételezése szerint Juszef tervelte ki a kairói bazárban április 7-én elkövetett pokolgépes merényletet, amelyben három külföldi turista vesztette életét és legkevesebb 19 ember megsebesült. A robbantást a hónap végén két további, külföldieket célba vevő támadás követte Kairó belvárosában, akkor nyolc turista sérült meg.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.