Miklós
-7 °C
2 °C

Etnikai tömeggyilkosság Elefántcsontparton

MTI
2005.06.01. 18:44
Negyvenhét embert mészároltak le etnikai indíttatású támadásokban szerdára virradóra Elefántcsontpart nyugati részén, az áldozatok közül tizenegyet elevenen elégettek, közölte az afrikai ország egyik minisztere.

Eric Viktor Kahe, a közigazgatási reformok minisztere elmondta, hogy ismeretlen támadók az ország nyugati részén fekvő Duékoué nagyváros környékén fekvő falvakat rohantak meg. A várostól öt kilométerre fekvő Guitrozon faluban 28 embert öltek meg; az áldozatok többségét agyonlőtték vagy elvágták a torkukat, 11 helyi lakos pedig azért halt meg, mert a támadók rájuk gyújtották házaikat. A fegyveresek ezzel egy időben két másik falut is megtámadtak, tovább növelve a halottak számát.

Duékoué térségében április végén is etnikai indíttatású összecsapások törtek ki a helyi nemzetiségek tagjai és az ország északi részéből származó diula törzs tagjai között. A térség az etnikai indíttatású erőszak gyújtópontja; az afrikai országban csaknem három éve tart a kormány és fegyveres lázadók konfliktusa, amelyre szintén rányomja bélyegét az etnikai indíttatású erőszak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.