Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Százezrek tüntettek a spanyol fővárosban

MTI
2005.06.04. 21:49
Több százezer ember tiltakozott szombaton Madridban az ellen, hogy a spanyol kormány tárgyalásokba bocsátkozzon a Baszk Haza és Szabadság (ETA) baszk szakadár fegyveres szervezettel. A tüntetők a terrorcselekmények áldozatainak hozzátartozóit tömörítő szervezet (AVT) felhívására vonultak az utcára, de a megmozdulást a jobboldali spanyol ellenzék is támogatásáról biztosította.

A szervezők több mint egymillióra, a spanyol országos rendőrkapitányság pedig 200 ezerre becsülte a résztvevők létszámát. A madridi rendőrség 850 ezres becslést közölt. A spanyol főváros önkormányzata a jobbközép ellenzéki Néppárt (PP) irányítása alatt áll.

A csendes felvonulás résztvevői az ellen kívántak tiltakozni, hogy a spanyol parlament május 17-én támogatta a szocialista párti kormányzatnak azt a javaslatát, hogy kezdjenek párbeszédet - ha hivatalos tárgyalásokat nem is - a baszk szakadár szervezettel, feltéve, hogy az ETA leteszi a fegyvert. Az ETA az 1960-as években kezdett harcot Baszkföld elszakításának céljából, azóta terrorakcióiban több mint 800 ember vesztette életét.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.