Árpád
-1 °C
9 °C

Bush: A szabadság hulláma eléri a kubai partokat is

MTI
2005.06.06. 23:14

George Bush amerikai elnök hétfőn az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) közgyűlése előtt ismételten azt hangsúlyozta, hogy Kubában végül győzni fog a szabadság.

"A legutóbbi alkalommal, amikor az AÁSZ közgyűlése az Egyesült Államokban ülésezett, 1974-ben a tagállamok kevesebb mint felének volt demokratikusan választott kormánya. Ma a közgyűlésen részt vevő mind a 34 országnak demokratikus és alkotmányos kormánya van - hangsúlyozta az amerikai elnök. - Ezen a kontinensen csak egy ország különül el a demokratikus államoktól, és egy napon a szabadság hulláma eléri a kubai partokat is."

Kuba 1948-ban egyike volt a jelenleg 34 tagállamot tömörítő Amerikai Államok Szervezete 21 alapító tagjának, de 1962-ben kizárták, miután marxista államnak nyilvánította magát. "Az XXI. század amerikai kontinensén a demokrácia immár sokkal inkább szabály, mint kivétel" - folytatta George Bush.

George Bush arra biztatta a latin-amerikai országokat, hogy védelmezzék meg az elmúlt két évtized demokratikus vívmányait.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.