Ákos, Bátor
-1 °C
12 °C

Titkos fegyverraktárat találtak Irak londoni nagykövetségén

MTI
2005.06.08. 12:09

Titkos fegyverraktárat fedeztek fel Irak londoni nagykövetségén, amelyet személyzete 2003 márciusában, a Szaddám Huszein megbuktatott diktátor elleni invázió kezdetén hagyott el - közölte szerdán a brit rendőrség. A fegyvereket akkor fedezték fel, amikor Szaláh as-Saihli, az új iraki nagykövet megnyitotta az épületet, amelyben jelenleg munkák folynak.

A Scotland Yard szóvivője megerősítette, hogy az új iraki hatóságok több fegyvert találtak a nagykövetség épületében, amelyeket átadtak a brit hatóságoknak. A Scotland Yard nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a titkos raktárban egyebek közt géppisztolyok, marokfegyverek és lehallgatókészülékek voltak. A "lelet" vélhetően ismét kirobbantja a vitát Nagy-Britanniában a diplomáciai képviseleteken tartott fegyverekről. A nemzetközi törvények értelmében a nagykövetség szuverén területnek számít.

Yvonne Fletcher rendőrnő 1984-ben meghalt azoknak a lövéseknek a következtében, amelyeket Líbia londoni nagykövetségéről adtak le egy Moammer el-Kadhafi líbiai vezető ellen szervezett tüntetés alkalmával. A fegyverest más, mentelmi jog által védett diplomatákkal együtt kimenekítették a nagykövetségről, de Líbia 1999-ben elismerte a felelősséget, és beleegyezett, hogy kárpótlást fizet az áldozat hozzátartozóinak.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.