Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Az eddigi elnököt támogatják a reformisták Iránban

MTI
2005.06.19. 19:55
Ali Ahbar Hasemi Rafszandzsani, a pragmatistának tekintett volt államfő támogatására szólították fel híveiket az iráni reformisták az elnökválasztás jövő pénteki második fordulóje előtt, amelyben Mahmúd Ahmadinedzsád, ultrakonzervatív teheráni polgármesterrel kell megküzdenie.

A legfontosabb reformista párt, az Iszlám Irán Részvételi Frontja vasárnap nyilatkozatot adott ki, amely szerint "aktívan fel fog lépni a politikai-katonai tábor ellen a második fordulóban, hogy megakadályozza a hatalom monopolizálását". "Ma az a veszély fenyeget, hogy a laktanyák és a katonák közvetlenül beleavatkoznak a választásokba és az ország politikájába". "Mindenkivel kezet fogunk, aki a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok híve". "Meg kell akadályozni, hogy országunk a talibánizmus és a totalitarizmus csapdájába essék" - hangoztatta a párt, és felszólította az irániakat, hogy "nem maradjanak közömbösek a mai érzékeny helyzetben".

Egy másik reformista párt, az Iszlám Forradalom Modzsahed Szervezete szintén Rafszandzsani mellé állt, a nézetkülönbségeik ellenére. E párt is "a katonai testületek összehangolt beavatkozására" hivatkozott, mint amit a volt elnök támogatásával kell ellensúlyozni.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.