Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Liberális lapokat számoltak fel Iránban

MTI
2005.06.20. 09:32
Két napilapot zártak be az iráni hatóságok, mert bírálta a legfőbb vallási és politikai vezetőt, Ali Hamenei ajatollahot, hogy olyan rendszer élén áll, amely visszaélt az emberek szavazatival - közölték hétfőn iráni újságírók.

Tájékoztatásuk szerint a liberális Ekbal és Aftab-e Jazd újságok irodáit vasárnap késő este pecsételték le a teheráni ügyészség utasítására.

Issza Szaharhíz liberális újságíró, volt kulturális miniszter elmondta, hogy mindkét lap közölte azt a levelet, amely heves kritikának vetette alá Hamenei ajatollahot. A legfőbb vallási és politikai vezetőnek címzett dokumentumot a mérsékeltnek tekintett Mehdi Karubi, az iráni elnökválasztás harmadik helyezettje írta pénteken. Ebben kifejtette: az iráni katonai szervezetek megsértették a törvényt azzal, hogy a választások idején a keményvonalasnak tekintett Mahmúd Ahmanidezsádot, Teherán polgármesterét támogatták. Az önkormányzati vezető az elnökválasztás második helyezettje lett és a héten, pénteken, a 2. fordulóban ő indul Ali Ahbar Hasemi Rafszandzsani, az iszlám vallási hierarchia középső részén elhelyezkedő vezető, egykori államfő ellenében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.