Árpád
-1 °C
9 °C

Berlusconi július végére hozná létre egységpártját

2005.06.26. 13:55

Az olasz jobboldal széles egységpártjának megalakulását július végére reméli Silvio Berlusconi olasz kormányfő, aki szerint az új politikai képződmény közös listákkal - de a tagpártok jelképeit megtartva - indulhatna majd a 2006-os parlamenti választásokon.

Az olasz kormányfő először tavasszal vetette fel egy szélesebb politikai palettát átfogó jobboldali egységpárt ötletét, azt követően, hogy pártja, a Hajrá Olaszország csúnyán visszaesett az olasz helyhatósági választásokon. Berlusconi koalíciós partnerei nem fogadták egyöntetű örömmel a kormányfő javaslatát, főként az Északi Liga (LN) berzenkedett, azt hangoztatva, hogy az együttműködés szinte eddig is megfelelő volt a Szabadságjogok Háza (CdL) laza pártszövetségen belül.

Berlusconi a Club Liberal elnevezésű szervezet országos gyűléséhez intézett üzenetében - amelyet a vasárnapi római sajtó ismeretetett - viszont immár az új jobboldali egységpárt létrehozásának határidejét is kitűzte. Megítélése szerint július végéig összeülhet az egységpárt alkotmányozó bizottsága, s a nyár végéig maga a párt is megalakulhat, amely "a mérsékelteket és a reformpártiakat tömörítve" immár a jövő évi választásokra összpontosíthat teljes egészében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.