Ágnes
-13 °C
0 °C

Greenpeace-aktivisták akciója egy belga szénerőműnél

MTI
2005.06.29. 21:21

Greenpeace-aktivisták szállták meg szerdán az egyik belga hőerőmű területét; az akcióban mintegy harmincan vettek részt, akik közül hatan még az erőmű kéményére is felmásztak.

A nemzetközi környezetvédő szervezet tagjai amiatt tiltakoztak, hogy a brüsszeli kormány halasztást adott a szénnel működő erőmű bezárására (ennek eredetileg már 2004 végén meg kellett volna történnie), miközben szerintük az ilyen létesítmények rengeteg környezetszennyező anyagot, így a légkör felmelegedésében szerepet játszó széndioxidot bocsájtanak a levegőbe. A Greenpeace-aktivisták egy hatalmas "Állítsuk meg a széndioxidot" feliratot festettek fel az erőmű kéményére.

A Greenpeace szerint a szénnel működő belga erőművek adják az ország teljes széndioxid-kibocsájtásának egytizedét. A környezetvédő szervezet azt szeretné elérni, hogy Belgiumban véglegesen állítsák le a szénen alapuló, szerintük túlhaladott technológiák alkalmazását. A hét, széntüzelésű belga erőmű adja az ország teljes energiatermelésének 11 százalékát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.