Vilma
-7 °C
4 °C

Mecseteket támadtak meg Angliában

MTI
2005.07.10. 23:47
Több mecsetet megtámadtak Angliában a csütörtökön elkövetett londoni merényletsorozat óta - közölte vasárnap este a brit muszlim közösség legnagyobb sajtószolgálata. A mértékadó Muslim News - amely az 1,6 milliós nagy-britanniai muszlim közösség nevében élesen elítélte a pokolgépes robbantásokat - vasárnapi beszámolójában azt írta, hogy eddig összesen négy mecsetet ért komolyabb támadás.

Péntek hajnalban a leedsi Al Madina Jamia mecsetre ismeretlen tettesek gyújtóbombát hajítottak. A keletkezett tüzet a tűzoltók oltották el. Szombaton kora reggel a kelet-londoni Mile End kerület iszlám oktatási és kulturális központjának mind az öt utcai ablakát bezúzták. Hasonló támadás érte a nyugat-angliai Bristol két mecsetjét is.

A Muslim News beszámolója szerint emellett gyűlölködő falfirkák is megjelentek, és hírek érkeztek arról, hogy Londonban és Bristolban muszlim nőket értek atrocitások, bár ez utóbbi értesüléseket a sajtószolgálat szerint egyelőre nem sikerült megerősíteni. A Scotland Yard éppen vasárnap óvta igen erőteljes hangú felhívásban a lakosságot attól, hogy a merényletek szította dühöt a muszlim közösségen töltsék ki.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!