Ágnes
-13 °C
0 °C

A kolumbiai hadsereg harcban megölt 15 lázadót

MTI
2005.07.15. 00:22
A kolumbiai hadsereg saját közlése szerint csütörtökön harcban megölte a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) lázadószervezet legalább 15 fegyveresét.

Ez volt a legsúlyosabb csapás a második legnagyobb kolumbiai lázadószervezetre azóta, hogy Alvaro Uribe elnök három évvel ezelőtt hivatalba lépett, és ígéretet tett arra, hogy felszámolja a rebellis csoportokat. A hadsereg katonái és az ELN lázadói közötti összecsapás az ország délnyugati részén fekvő Valle tartományban, Jamundi város közelében zajlott le - közölte újságírókkal Hernando Perez, a hadsereg tábornoka.

A radikális katolikus papok által alapított ELN az 1960-as évek óta harcol azért, hogy szocialista forradalmat hajthasson végre a dél-amerikai országban. A kormány azonban azt állítja, hogy a lázadókat inkább érdekli az emberrablás és a kábítószer-kereskedelem, mint a szegények védelme.

A Washington szövetségesének számító Uribe a lázadók elleni kemény fellépése miatt nagyon népszerű Kolumbiában. A legnagyobb lázadószervezet a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC), amely több mint 30 tagot vesztett el harcban egyetlen napon Uribe hivatalba lépése óta.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!