Hajnalka
0 °C
14 °C

Szíria mindent megtesz az Irakkal való jó viszony érdekében

MTI
2005.07.19. 06:36

Szíria hétfőn megígérte, hogy minden tőle telhetőt megtesz az Irakkal való jó viszony érdekében. "Szíria megerősíti, hogy a lehető legjobb kapcsolatokat kívánja ápolni a testvéri Irakkal" - idézett egy külügyi illetékest a SANA hivatalos szíriai hírügynökség. Az iraki belügyminiszter azon kijelentésére reagálva, amely szerint Damaszkusz nem tesz komoly lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozza az iraki felkelők átszivárgását a határon, a szíriai illetékes, akinek a nevét nem tették közzé, hangsúlyozta: Szíria "kész felajánlani mindent, amivel segítségére lehet Iraknak mostani megpróbáltatása leküzdésében és felülemelkedni az arra irányuló kísérleteken, hogy éket verjenek a két testvéri ország közé".

A hírügynökségi jelentést azután tették közzé, hogy hétfőn Báker Szulág iraki belügyminiszter közölte: Szíria nem tesz komoly lépéseket Szíria annak érdekében, hogy megakadályozza az iraki felkelők átszivárgását a határon. A szíriai illetékes sajnálatát fejezte ki Báker Szulág nyilatkozata miatt. Közölte, hogy szíriai vezetők júniusi bagdadi látogatása során, akik azért utaztak az iraki fővárosba, hogy beszámoljanak a határőrizet megerősítése érdekében tett intézkedésekről, nem kaptak bizonyítékot Iraktól az átszivárgásokra vonatkozóan. Az illetékes emlékeztetett, hogy Damaszkusz nagy erőket vezényelt az iraki-szíriai határra és megnövelte az ellenőrző pontok számát.

Szíria több alkalommal hangsúlyozta: minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az iszlám szélsőségesek Irakba történő átszivárgását.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!