Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Vallási rendeletben tiltják a brit muzulmánoknak a merényleteket

MTI
2005.07.19. 15:08
Szigorúan tilosnak nevezte, és az iszlám tanításával ellenkezőnek minősítette az öngyilkos merényleteket és ártatlan emberek legyilkolását a londoni merényletekben több mint félezer brit muzulmán vallási méltóság és hittudós. A Brit Muzulmán Fórum (BMF) fatvát, a muzulmán hívek számára kötelező vallási rendeletet bocsátott ki, amelyben a csaknem 300 nagy-britanniai mecsetet képviselő szervezet részvétét fejezte ki a július 7-i londoni pokolgépes merényletek 56 áldozata hozzátartozóinak, és gyors felgyógyulást kívánt a sebesülteknek - jelentette a BBC.

Gul Mohammed, a BMF titkára a Koránt idézte: "Aki megöl egy emberi lényt... az egész emberiséget öli meg; és aki megment egy emberi életet, az egész emberiséget menti meg". Majd így folytatta: "Az iszlám álláspont világos és egyértelmű: egy lélek gyilkosa az emberiség egészének gyilkosa; aki nem tartja tiszteletben az emberi életet, az az emberiség ellensége. Imádkozunk azért, hogy a szélsőségesség és a terrorizmus vereséget szenvedjen a világon. Imádkozunk azért, hogy a béke, a biztonság és a kölcsönös megértés diadalmaskodjék a sokkultúrájú Nagy-Britanniában".

A fatvát, melyet július 22-én fognak felolvasni az ország összes mecsetjében, Tony Blair brit miniszterelnök és az 1,6 milliós brit muzulmán közösség vezetőinek keddi, a londoni pokolgépes merényletek ügyében összehívott találkozója előtt hozták nyilvánosságra.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!