Ágnes
-11 °C
-4 °C

Lengyelország 100 millió dolláros segélyt vár Washingtontól

MTI
2005.07.20. 06:54
Jerzy Szmajdzinski lengyel nemzetvédelmi miniszter kedden Washingtonban közölte, országa 100 millió dolláros segélyt vár az Egyesült Államoktól a hadsereg korszerűsítésére.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján Jerzy Szmajdzinski közölte: a pénzt F-16-os vadászgépek pilótáinak kiképzésére, pilóta nélküli légi járművek, valamint Humvee harci járművek beszerzésére kívánják fordítani.

Rumsfeld újságírói kérdésre elmondta, hogy a segélyt még nem hagyták véglegesen jóvá. A védelmi minisztérium támogatta, hogy Lengyelország megkapja az összeget, de még a külügyminisztériumnak is jóvá kell hagynia és a kongresszusba is be kell nyújtani. Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter közölte: azt várja, hogy Lengyelország megkapja a 100 millió dollárt. A segéllyel az Egyesült Államoknak Irakban segítséget nyújtó országoknak kívánnak ellenszolgáltatást nyújtani.

A NATO-tag Lengyelország az Egyesült Államok elkötelezett szövetségese, Afganisztánba és Irakba is küldött katonai egységeket. Szmajdzinski szerint a lengyel-amerikai együttműködés a lengyel hadsereg hasznára vált. "Jelentős tapasztalatot jelentenek számunkra az iraki és az afganisztáni közös műveletek" - hangsúlyozta a lengyel nemzetvédelmi miniszter.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!