Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kitiltották az ABC-t az orosz védelmi minisztériumból

MTI
2005.07.31. 11:28
Minden kapcsolatot megszakított az ABC televízióval az orosz védelmi minisztérium, miután az amerikai tv-csatorna interjút sugárzott Samil Bászájev radikális csecsen lázadóvezérrel - jelentette be vasárnap Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter.

"Ma felkértem a sajtóirodánkat, biztosítsa, hogy a védelmi minisztérium egyetlen alkalmazottja se lépjen kapcsolatba az ABC televíziós társasággal. Továbbra is nyitottak maradunk a média számára, de ez a tv-csatorna nem fog meghívást kapni a minisztériumba, és nem fog interjúkat kapni" - jelentette ki Ivanov. Az ABC "mostantól nemkívánatos személy, pária a védelmi minisztérium számára" - közölte az orosz miniszter, hozzáfűzve, hogy az üggyel kapcsolatos személyes érzéseit egyetlen szóban tudja összefoglalni: "gyalázat".

Bászájev, az évtizedes múltra visszatekintő csecsenföldi szeparatista lázadás harcedzett gerillaparancsnoka vállalta számos, polgári személyek elleni nagyszabású támadás elkövetését, beleértve a tavaly szeptemberi tömeges túszejtést a Csecsenföld közelében fekvő, észak-oszétiai Beszlan általános iskolájában.

A szóban forgó interjúban, amelyben a hírhedt hadúr valószínűleg évek óta először válaszolt szemtől szembe egy újságíró kérdéseire, Bászájev úgy nyilatkozott: azért fordult a terrorizmus eszközei felé, mert Oroszország olyan sok csecsen polgári személyt mészárolt le. Moszkva 10 millió dolláros jutalmat ajánlott fel Bászájev elfogásáért.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!