Elemér
5 °C
16 °C

Hatalmas fegyverraktárra bukkantak Afganisztánban

MTI
2005.07.31. 12:28
Hatalmas mennyiségű fegyvert foglaltak le Afganisztán középső részén egy titkos rejtekhelyen - jelentette be vasárnap a kabuli védelmi tárca szóvivője.

Mohamed Szaher Azimi közlése szerint a Gazni tartományban fölfedezett illegális raktárban mintegy 2000 föld-föld rakétát, 3000 aknagránátot, 500 tüzérségi gránátot és mintegy 100 ládányi légelhárító lövedéket halmoztak fel ismeretlen személyek. A szóvivő nem tudta megmondani, vajon a négy éve megdöntött tálibokat gyanúsítja-e a kormány a hatalmas mennyiségű hadianyag felhalmozásával, illetve hogy őrizetbe vettek-e bárkit is a lelettel kapcsolatban.

Azimi állítása szerint a fegyverekkel "az ellenség szabotálni kívánta a választásokat". Afganisztánban szeptember 18-án rendezik a parlamenti választásokat, amelyek sorsdöntő szakaszát jelentik az ország demokratizálásának. Kabuli illetékesek az utóbbi időben rendszeresen figyelmeztettek arra, hogy a tálibok és az al-Kaida terrorszervezet emberei együttes kampányt indítottak a választások meghiúsítása érdekében.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.