Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Lövöldözésbe torkollott egy tüntetés Irakban

MTI
2005.08.07. 15:38
Egy ember meghalt, több tucatnyian megsérültek vasárnap tüntetők és rendőrök között kitört összecsapásban a dél-iraki Szamavában.

A helyi kormányzó székhelye előtt gyülekező mintegy ezer ember egyes értesülések szerint a víz- és áramszolgáltatás akadályozása ellen tiltakozott. Más források szerint a tüntetők az általuk korrupcióval vádolt kormányzó menesztését követelték.

A tiltakozás békésen indult a fővárostól, Bagdadtól 370 kilométernyire délre fekvő városban, de ahogy duzzadt a tömeg, a biztonságiak elkezdtek a levegőbe lövöldözni, hogy feloszlassák azt - közölték szemtanúk. Az összecsapás a rendőrök és a tüntetők között azután tört ki, hogy utóbbiak köveket kezdtek hajigálni a kormányzóság épülete felé, s rendőrségi járművekre támadtak, néhányat föl is gyújtottak.

Hírek szerint az utóbbi hetekben megsokasodtak az Irakba vezényelt külföldi csapatok távozását követelő síita vallási elöljárók szervezte demonstrációk Dél-Irakban.

Múlt héten a japán zászlót elégető több száz iraki követelte a Szamavában állomásozó japán alakulat kivonását. A megmozdulást Muktada asz-Szadr szélsőséges síita hitszónok követői szervezték.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!