Vilma
-8 °C
3 °C

Adócsalással gyanúsítják Pinochet feleségét és fiát

MTI
2005.08.11. 09:00
Őrizetbe vették szerdán Santiagóban Augusto Pinochet volt chilei diktátor feleségét és kisebbik fiát adócsalásban való cinkosság gyanújával. Lucia Hiriartot és Marco Antonio Pinochetet annak a Sergio Munoz bírónak a parancsára vették őrizetbe, aki a volt diktátornak az Egyesült Államokban és más országokban lévő titkos bankszámlái ügyében nyomoz.

Munoz bíró közölte, hogy Lucia Hiriart csak akkor nyerheti vissza szabadságát, ha a santiagói fellebbviteli bíróság engedélyt ad rá, és ha 3670 dolláros óvadékot fizet. A bíróság döntése csütörtökre várható. Munoz egy éve nyomoz a titkos számlákkal kapcsolatos adócsalások ügyében. Feltételezések szerint Pinochetnek nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban, Venezuelában és Panamában is vannak ilyen számlái. A betétek összege állítólag eléri a 17 millió dollárt, de ezeket a számlákat soha nem jelentették be a chilei adóhatóságoknak.

Lucia Hiriart ügyvédje szerint az asszony nem vett részt a pénzügyi tranzakciókban, és védence ártatlanságát hangoztatta Marco Antonio Pinochet jogi képviselője is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.