Natália
-3 °C
8 °C

Kiválasztott civilek tekintették meg a raboskodó Hodorkovszkijt

MTI
2005.08.11. 18:45
Meglátogatták a moszkvai Matrosszkaja Tyisina-i börtönkomplexumot a Rosszijszkaja Gazeta című orosz kormánylap újságírói és kiválasztott olvasói csütörtökön. Ebben az intézményben tartják őrizeti fogságban Mihail Hodorkovszkijt, a Yukos olajvállalat, és Platon Lebegyevet, a Menatep holding volt vezetőjét. Hodorkovszkijt hétfő este szállították át a négyes számú fogházból az egyes számú fogház egyik tizenegy fős cellájába, Lebegyevet ugyancsak hétfőn vitték a börtönkórházból egy tízfős cellába.

A látogatás után Jurij Kalinyin, az országos büntetés-végrehajtási szolgálat igazgatója azt mondta, hogy jó benyomásokat szerzett, a felújítási munkálatok haladnak, Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester éppen szerdán írta alá az erre a célra szánt 18 millió rubel elkülönítéséről szóló rendeletet. A börtön vezetése a törvényben előírt határidő betartásával döntést fog hozni Hodorkovszkijnak a hűtőszekrényt és televíziót, illetve újságokat kérelmező beadványáról.

Jurij Smidt, Hodorkovszkij ügyvédje ugyanakkor közölte, hogy félti védence életét. A május 31-én első fokon kilencévi börtönbüntetésre ítélt olajmágnás szerdán jelezte, hogy felkérés esetén kész jelöltként indulni a moszkvai időközi alsóházi választásokon, bár tudja, mint mondta, "egyrészt nem hagyják, hogy megválasszanak, másrészt újabb megtorló lépések következnek".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.