Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Juscsenko elítéli a politikusok lehallgatását

MTI
2005.08.23. 17:29

Viktor Juscsenko ukrán elnök kedden elítélte azt a gyakorlatot, hogy Ukrajnában a "narancsszínű forradalom" győzelme óta továbbra is illegálisan lehallgatják a politikusok beszélgetéseit.

"Tanúsíthatom azt a tényt, hogy még a kormány távközlési rendszeréből is kiszivárognak információk" - jegyezte meg az Ukrainszki Novini hírügynökség szerint az államfő, akit a téli népfelkelés emelt a hatalomba. Jelezte azt is: folyamatosan panaszkodnak neki olyan politikusok, akik attól tartanak, hogy lehallgatják őket.

Juscsenko júliusban azzal bízta meg az ország állambiztonsági bizottságát, hogy erősítse a törvényellenes lehallgatások elleni küzdelmet. Ezt a problémát nagyon súlyosnak ítélte meg, és hangsúlyozta: vizsgálat alá kell vetni a kormány kommunikációs vonalainak (biztonsági) színvonalát. Az állambiztonsági szervek februárban jogi vizsgálatot indítottak azokkal az illegális lehallgatásokkal kapcsolatban, amelyeket a télen megbukott rezsim alkalmazott több politikai személyiséggel, így az akkor még ellenzéki Juscsenkóval és jelenlegi miniszterelnökével, Julia Timosenkóval szemben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.