Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Putyin novemberre tűzte ki a csecsenföldi választást

MTI
2005.08.23. 21:07

Az orosz elnök november 27-ére kitűzte a csecsenföldi parlamenti választásokat kedden aláírt rendeletében. Vlagyimir Putyin már vasárnap jóváhagyta a dátumot Alu Alhanov csecsen elnököt és az "erős ember" Ramzan Kadirov miniszterelnök-helyettest fogadva nyári rezidenciáján, a Fekete-tengeri Szocsiban. Ez lesz az első parlamenti választás, amióta az orosz csapatok megdöntötték a grozniji szeparatista vezetőséget és Kreml-barát kormányt ültettek a hatalomba.

A Kreml még 2003-ban ígérte meg a parlamenti választást, miután elfogadtatott egy olyan alkotmányt, amely megerősítette a rebellis észak-kaukázusi köztársaság alárendeltségét, majd a számottevő vetélytársak visszaléptetésével elősegítette a szolgálatába szegődött Ahmad Kadirov (Ramzan apja) elnökké választását.

De a tekintélyes Ahmad Kadirovot megölték egy tavaly májusi stadionmerényletben, ezért a parlamenti választást elhalasztották. Augusztusban előrehozott elnökválasztást tartottak, amelyet Alhanov könnyűszerrel megnyert, de nyugati megfigyelők által súlyosan kifogásoltak.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.