Zalán
6 °C
19 °C

Egyiptomi ellenzékieket engedtek szabadon

MTI
2005.08.28. 15:48
Szabadon engedték a legnagyobb egyiptomi ellenzéki mozgalom, a betiltott, de megtűrt Muzulmán Testvériség második számú vezetőjét, akit több mint három hónapig tartottak fogva bírósági tárgyalás nélkül - vált ismertté vasárnap Kairóban.

Mahmud Ezzat, az iszlámista mozgalom főtitkára szombaton este nyerte vissza szabadságát 2000 egyiptomi font (350 dollár) óvadék ellenében. Vele egy időben elengedtek nyolc másik ellenzékit is. A szabadon bocsátást hivatalosan semmivel nem indokolták.

A 64 éves orvosprofesszort május 22-én, a többjelöltes elnökválasztásról tartott népszavazás előestéjén tartóztatták le a Muzulmán Testvériség több más aktivistájával együtt, arra hivatkozva, hogy a betiltott mozgalom tevékenységének újraindításán fáradoztak. A mozgalom a referendum bojkottjára szólított fel a "független" jelöltek indulását korlátozó rendelkezések miatt.

Az iszlámista mozgalomnak saját adatai szerint kétmillió aktív tagja és további hárommillió szimpatizánsa van. A hatalom szemet huny a mozgalom bizonyos tevékenységei fölött, időnként azonban lesújt aktivistáira.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.